Hlavní jídla

 

Snad ty nejjednodušší knedlíky ze dvou ingrediencí. Použijeme rýži na sushi, která je hezky lepivá, a proto se po vychladnutí dají dělat knedlíky, které krásně drží.

Sekaná z čočky, která chutná i zarytým masožravcům. Recept je náročnější na suroviny, ale výsledek stojí za to. Opravdu vyzkoušeno. Inspirací mi byl recept na Čočkovou sekanou z knížky Zeleninová kuchařka od P. Klímy, který jsem upravila na bezlepkový a podle dalších mých kritérií.

Máte rádi netradiční kombinace? Tak to vyzkoušejte špenát s kokosem když se potkají v jednom jídle.

Pohanka zahřívá, proto se na léto moc nehodí, ale když přijde deštivý a studenější den, jako se poslední dobou stává, tak přijde k chuti.

Znáte pocit únavy po nedělním obědě? Míváte pocit že byste si na chvíli zdřímli? Tady je varianta na klasickou českou omáčku v rostlinné úpravě. Je voňavá, chutově výborná, ale usínat po ní nebudete.