Těstovinový salát s dresingem

30.05.2022

Lehký salát s ředkvičkami a červenou cibulí. Barvy v salátu hrají, je připravený raz dva a k tomu veganský dresing. 

Ingredience pro 2 osoby:

  • 4 hrnky kukuřičných těstovin
  • 2 červené cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 6 ředkviček
  • 4 žampiony
  • Olej, sůl
  • Možno přidat oregáno, pepř

Dresing: 

  • 120 g tofu natural
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 lžičky tamari

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu.
  2. V trošce vody krátce povaříme tofu.
  3. Na pánvi na trošce oleje osmahneme bílou cibuli a česnek, posolíme. Podlijeme malým množstvím vody a chvíli podusíme.
  4. Tofu, cibuli s česnekem a tamari dáme do mixéru. Přidáme trochu vody z tofu. Vše rozmixujeme do hladkého krému. Vody přidáváme podle potřeby.
  5. Na rozehřátou pánev dáme trochu oleje. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na půl měsíčky, z jarní cibulky bílou část nakrájenou na drobno a posolíme. Osmahneme. Přisypeme žampiony a ředkvičky nakájené na plátky. Vše zamícháme a podlijeme vodou. Zakryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme dusit. Až je zelenina hotová, vmícháme zelenou část jarní cibulky.
  6. Podle chuti směs dochutíme solí, (pepřem a oregánem).
  7. Na talíř dáme těstoviny, na ně zeleninovou směs a nahoru nalijeme dresing.

Můžeme použít i jiné bezlepkové těstoviny.

Koření není skoro třeba. Já ho nepoužila, ale pokud chce někdo zvýraznit chuť, tak hurá do toho.