Polévky

 

Dýňovka je podzimní a zimní zahřívací polévka. Nasládlá chuť dýně, hrášku a k tomu jemná pohanka lámanka. Pohanka přirozeně zahřívá organismus a díky rutinu posiluje pružnost cév. Obsahuje i další cenné látky jako vitamín B1, B2, B3, C a vitamín E. Ještě více zahřívací bude se špetkou kajenského pepře.

Slaná krémová polévka se skořicí? Že to nejde? Ale jde. Navíc zelené fazolové lusky podporují naši imunitu. Obsahují mnoho vitamínu C, A, B a z minerálů jsou bohaté na draslík, vápník a hořčík. Fazolky mají nízkou energetickou hodnotu, obsahují málo kalorií, a proto jsou ideální před plavkovou sezónou.

Lahodná polévka, která se hodí na snídani i k obědu. Obsahuje spoustu zeleniny a přitom zasytí díky pohance. Je přirozeně bezlepková a nepotřebujeme žádnou mouku.

Boršč je známá polévka, která má mnoho podob. Všechny recepty spojuje specifická červená barva, díky použité červené řepě. V mém receptu vynecháme maso, které se tam obvykle dává. Díky tomu vynikne bohatá chuť zeleniny.

Tahle polévka je barevná jako podzim. Pochutnáte si v ní na sezónní, podzimní zelenině: růžičkové kapustě. Kombinace kapustiček, červené čočky a tymiánu se mi skvěle osvědčila.

Letní polévka z mrkve a cukety a pórku. Hustá zeleninová polévka bez zahuštění jíškou.